Terug naar Vereniging

Muzikale leiding

De muzikale leiding van onze orkesten is in handen van gedreven, enthousiaste en gediplomeerde dirigenten. Afhankelijk van het orkest of ensemble werken we met verschillende dirigenten. Hieronder treft u het overzicht van de dirigenten die op dit moment de muzikale leiding hebben.

 

Muzikale leiding Harmonieorkest

Sander Waamelink
Sinds mei 2023 is Sander Waamelink de dirigent van het Harmonieorkest.  In eerste instantie als interim maar sinds januari 2024 is hij definitief aangesteld als dirigent. Sander heeft als dirigent én trompettist vele jaren ervaring in zeer wisselende muzikale omgevingen. Als trompettist is hij o.a. verbonden (geweest) aan zijn eigen koperensemble, Symphonic Friends (projectorkest) en de KGB band. Als dirigent is zijn achtergrond nog gevarieerder want dit loopt van Harmonie naar Showband en naar Big Bands. Een van zijn mooiste ervaringen en wapenfeiten is wel het leiden van het Europees Jeugd Orkest in 2009. Al meer dan 30 jaar probeert Sander om zijn leerlingen, zowel jong als oud, op verschillende koperblaasinstrumenten, enthousiasme voor muziek en muzikaliteit bij te brengen. Zijn motto: ‘Music is the strongest form of magic’.

Meer over het harmonieorkest >

 

Muzikale leiding Symfonisch Leerlingenorkest

 

Annette Veltkamp
Het Leerlingenorkest staat sinds 1 januari 2017 onder leiding van Annette Veltkamp van T2muziek. Zij begeleid de leerlingen van Heelsums Harmonie en de strijkers van T2muziek die samen het nieuwe Jeugdorkest vormen. Ook wel Symfonisch Leerlingenorkest genoemd.

Annette heeft viool en clavecimbel gestudeerd aan het Arnhems Conservatorium. In 1989 studeerde ze af. In Nieuw Zeeland en Engeland was ze verbonden aan een instelling voor muziekonderwijs op middelbare- en basisscholen en was aldus werkzaam als docent viool, altviool, piano, keyboard en clavecimbel. Zowel privé als op middelbare- en basisscholen coachte ze bovendien jeugdorkesten en kamermuziekensembles. Daarnaast was ze freelance violist en pianist bij diverse ensembles. Verder ontwikkelde ze een programma voor het geven van klassikale vioollessen. Naast het feit dat zij dirigent is van ons Leerlingeorkest geeft zij Bij T2muziek lessen en begeleidt Annette diverse koren als pianist/organist.

Meer over het Symfonisch Leerlingenorkest>

 

Muzikale leiding Opstaporkest

Simon de Jong
Het Opstaporkest wordt sinds september 2018 begeleid door Simon de Jong van T2muziek. De lokale muziekschool in Heelsum. Onder leiding van Simon krijgen deze leerlingen de eerste lessen in samenspel zodat zij goed kunnen instromen in het Symfonisch Leerlingenorkest. 

Meer over het opstaporkest >