Terug naar Vereniging

Opstaporkest

In de zomer van 2017 heeft Heelsums Harmonie een Opstaporkest opgericht. In het Opstaporkest spelen hele jonge muzikanten voor het eerst met elkaar samen en leren zo direct wat het is om samen muziek te maken. De doelgroep van dit orkest zijn leerlingen die net het AMV diploma hebben behaald of kinderen die deel hebben genomen aan een zogenaamde Blazersklas. Deze kinderen hebben al wel een basis qua muziek maar spelen nog niet of heel kort op een instrument.

Het doel van het Opstaporkest is om direct samen te leren spelen en zo een betere basis te krijgen om daarna door te stromen in het Symfonisch Leerlingenorkest. Daarnaast is het voor de leerling zelf een ideale start om zowel het instrument te ontdekken als het gevoel van samen muziek maken. 

Repetitie en tijden

Op dit moment zijn er te weinig leden om goed met elkaar samen te spelen. Mocht je interesse hebben? Neem dan vooral contact met ons op want hopelijk kunnen we snel weer een groep jeugdige muzikanten in het Opstaporkest laten instromen. Tot op heden stond het orkest onder leiding van Simon de Jongen repeteerde het orkest elke maandagmiddag van 15:30uur tot 16:30uur in de Cultuurzaal van MFC Doelum.  

Meespelen?

Zou je ook mee willen spelen of wil je meer informatie? Neem dan nu contact op via het contactformulier

Als je al wat langer muziek maakt kun je wellicht ook mee gaan spelen met ons Symfonisch Leerlingenorkest.