Muzikale leiding

De muzikale leiding van onze orkesten is in handen van gedreven, enthousiaste en gediplomeerde dirigenten. Afhankelijk van het orkest of ensemble werken we met verschillende dirigenten. Hieronder treft u het overzicht van de dirigenten die op dit moment de muzikale leiding hebben.

Muzikale leiding Harmonieorkest

Christian Ansink

Sinds februari 2018 is Christian Ansink de dirigent van het Harmonieorkest. Christian werd geboren in 1969 in Winterswijk. Sinds 1990 is hij als trombonist verbonden aan Het Gelders Orkest. Hij studeerde trombone aan de conservatoria van Enschede bij Gerrit Boomsma en in Rotterdam bij George Wiegel waar hij in 1993 Cum Laude afstudeerde als Uitvoerend Musicus.

In 2012 is Christian de opleiding HaFaBra gestart aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Tijmen Botma en Klaas van de Woude. In 2014 heeft hij deze opleiding met succes voltooid en daarna heeft hij onder meer lessen gevolgd bij Jan Stulen en Roberto Benzi. Christian is momenteel ook dirigent bij Fanfare Wilhelmina uit Spankeren en bij Fanfare Hummelo en Keppel. Verder heeft hij bij tal van verenigingen als vervangend dirigent waargenomen.

Meer over het harmonieorkest >

Muzikale leiding Symfonisch Leerlingenorkest

Annette Veltkamp
Het Leerlingenorkest staat sinds 1 januari 2017 onder leiding van Annette Veltkamp van T2muziek. Zij begeleid de leerlingen van Heelsums Harmonie en de strijker van T2muziek die samen het nieuwe Jeugdorkest vormen. Ook wel Symfonisch Leerlingenorkest genoemd.

Annette heeft viool en clavecimbel gestudeerd aan het Arnhems Conservatorium. In 1989 studeerde ze af. In Nieuw Zeeland en Engeland was ze verbonden aan een instelling voor muziekonderwijs op middelbare- en basisscholen en was aldus werkzaam als docent viool, altviool, piano, keyboard en clavecimbel. Zowel privé als op middelbare- en basisscholen coachte ze bovendien jeugdorkesten en kamermuziekensembles. Daarnaast was ze freelance violist en pianist bij diverse ensembles. Verder ontwikkelde ze een programma voor het geven van klassikale vioollessen. Naast het feit dat zij dirigent is van ons Leerlingeorkest geeft zij Bij T2muziek lessen en begeleidt Annette diverse koren als pianist/organist.

Meer over het Symfonisch Leerlingenorkest>

Muzikale leiding Opstaporkest

Simon de Jong
Het Opstaporkest wordt sinds september 2018 begeleid door Simon de Jong van T2muziek. De lokale muziekschool in Heelsum. Onder leiding van Simon krijgen deze leerlingen de eerste lessen in samenspel zodat zij goed kunnen instromen in het Symfonisch Leerlingenorkest.

Meer over het opstaporkest >

Muzikale leiding Diverse ensembles

Bert Noordam
Bert heeft 6 jaar ons harmonieorkest gedirigeerd. In 2016 besloot hij dat wat minder actief wilde zijn als dirigent en meer zelf wilde musiceren. Daarom is hij gestopt als dirigent en kort daarna zelfs lid geworden van onze vereniging als trombonist. In de tijd als dirigent had hij tevens de muzikale leiding over het klarinettenensemble en het saxofoonensemble. Deze taak voert hij nog steeds met veel enthousiasme uit.