Terug naar Actueel

Ritmiek Muziek

Heelsums Harmonie probeert al jaren op diverse manieren de liefde voor de blaasmuziek over te brengen op kinderen en ze enthousiast te maken voor het bespelen van een blaasinstrument. Zeker in een tijd waar alles met één druk op de knop vanzelf lijkt te gaan, is dit een lastige opgave. Het bespelen van een instrument vergt nu eenmaal veel oefening en discipline. Daarom is sinds 2013 een samenwerking gestart met Ritmiek Muziek.

Ritmiek muziek is een veelzijdige muziek-, dans- en toneelschool met locaties in Doorwerth, Oosterbeek en Renkum. Op deze manier is het voor Heelums Harmonie mogelijk voor kinderen kwalitatief hoogwaardige lessen aan te bieden aan leerlingen.

ritmiek_logo


Superkids lessen

De superkids lessen zijn bedoeld voor kinderen uit groep 3. Zij zijn vaak nog net wat te jong om noten te leren lezezn, maar zijn al wel erg geïnteresseerd in muziek en instrument. Door SuperKids lessen te volgen leren kinderen de basis van muziek en maken ze kennis met verschillende instrumenten en de werking er van.

MusicKids lessen (AMV)

Het eerste product uit deze samenwerking is een reeks van AMV lessen. Alle kinderen die deel nemen aan dit programma kunnen uiteindelijk les krijgen van een van de docenten van Ritmiek Muziek. Het programma van dit AMV traject ziet er als volgt uit:

Bij de eerste les maken de leerlingen kennis met de docent en met elkaar. Daarna wordt snel begonnen met de muziekmethode. Vervolgens leren ze de eerste noten op de blokfluit en leren ze ritmes uitvoeren.
Tijdens de cursus brengen muzikanten van Heelsums Harmonie een bezoekje om hun instrument te demonstrereren. En uiteraard mogen de leerlingen de instrumenten ook proberen. Zo krijgen de leerlingen een compleet beeld van de keuze in instrumenten. Aan het eind van de cursus treden de leerlingen op met het jeugdorkest van Heelsums Harmonie en ontvangen zij een diloma. De MusicKids lessen zijn bedoeld voor kinderen uit groep 4 en 5 en worden het hele schooljaar door aangeboden.

Meer weten over Ritmiek Muziek? Bekijk dan de site van Ritmiek Muziek of neem contact op met ons.

De komende tijd werkt Heelsums Harmonie samen met Ritmiek Muziek aan de verdere samenwerking. Zodra daar meer bekend over is zullen we dit uiteraard via onze site en/of onze Facebook pagina communiceren.